Schuimbeton op facebook

Schuimbeton fundering

Schuimbeton is uitstekend geschikt als fundering. Schuimbeton wordt gebruikt als funderingsmateriaal vanwege zijn lichte gewicht en goede isolerende eigenschappen. Daarnaast is schuimbeton vochtwerend en bestand tegen schimmel.

Kun je een schuimbeton fundering voor alle toepassingen gebruiken?

Het is belangrijk om te weten dat schuimbeton niet geschikt is voor alle soorten funderingen en bouwtoepassingen.
De keuze voor een funderingsmateriaal is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de lokale bouwvoorschriften, bodemgesteldheid, belastingen en het type constructie.
Belangrijke overwegingen zijn geschiktheid, gewicht, isolerende eigenschappen, samenstelling, toepassingen en professionele beoordeling.


Woodstock vloeren is de specialist voor uw totale vloer!


Neem online contact met ons op om uw fundering en vloerproject te bespreken.

Is schuimbeton geschikt voor alle funderingen en bouwtoepassingen?

Schuimbeton is geschikt voor funderingen en bouwtoepassingen

Schuimbeton is vooral geschikt voor lichte belastingen en niet-dragende constructies. Het wordt vaak gebruikt voor vloeren op de begane grond, isolatie van de kruipruimte onder de vloer, of als ophogingsmateriaal.

Hoeveel gewicht kan een schuimbeton fundering dragen?

Schuimbeton kan aanzienlijke gewichten dragen

Schuimbeton is lichter dan traditioneel beton, wat voordelen kan hebben bij de bouw op zachte of zwakke bodems. Het vermindert de belasting op de onderliggende grond.
Ondanks zijn lichtheid, kan schuimbeton aanzienlijke gewichten dragen. Het materiaal kan bij een gelijkmatige verdeling tot 100 ton per vierkante meter dragen. Hierdoor is het zeer geschikt voor funderingen en een breed scala aan bouwtoepassingen.

Isolerende eigenschappen van schuimbeton

Schuimbeton heeft uitstekende isolerende eigenschappen

Schuimbeton heeft zeer goede isolerende eigenschappen vanwege de ingesloten luchtbellen. Doordat schuimbeton isolerend werkt, wordt er een thermische barriére gecreëerd.

Is de samenstelling van schuimbeton altijd dezelfde?

Schuimbeton samenstelling varieert voor de fundering

Schuimbeton wordt meestal gemaakt door lucht in te brengen in een mengsel van cement, zand, water en schuimmiddel. De samenstelling kan variëren afhankelijk van de vereiste sterkte en dichtheid.

Voor welke toepassingen wordt schuimbeton gebruikt?

Schuimbeton toepassingen

Naast funderingen wordt schuimbeton ook gebruikt voor vloeren, wegen, hellingen en als ophogingsmateriaal. Het is belangrijk om het juiste type schuimbeton te kiezen op basis van de specifieke toepassing.

Is schuimbeton geschikt voor ieder project?

Laat een professional naar je project kijken

Raadpleeg altijd een bouwprofessional of ingenieur om te bepalen of schuimbeton geschikt is voor jouw specifieke project. Ze kunnen de bodemgesteldheid, belastingen en andere relevante factoren evalueren om een weloverwogen beslissing te nemen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat de keuze voor funderingsmateriaal afhankelijk is van verschillende factoren, waaronder de lokale bouwvoorschriften, bodemgesteldheid, belastingen en het type constructie. Een professionele beoordeling is essentieel om ervoor te zorgen dat de gekozen funderingsmethode geschikt en veilig is voor het beoogde gebruik.

Een schuimbeton fundering is licht, sterk en vochtwerend

Woodstock vloeren B.V. levert naast het vloerverwarming product ook compleet afgewerkte vloeren inclusief vloerverwarming.
Deze complete vloeren hebben schuimbeton als isolerende fundering.

Schuimbeton

Schuimbeton

Schuimbeton is een licht mengproduct van cement, zand, water en schuim.
Schuimbeton is een vloeibare betonspecie die we voor toepassing verpompen met behulp van slangen.

Meer informatie »

Woonbeton

Woonbeton

Voor een robuuste, industriële betonlook in uw interieur, leveren wij ook een zogenaamde woonbeton vloer. De woonbeton vloer is een kant en klare afgewerkte toplaag waarop u direct kunt wonen.

Meer informatie »

Anhydriet gietvloer

Anhydriet gietvloer

Een anhydriet gietvloer is een gipsgebonden dekvloer. Deze gietvloer wordt ook wel een vloeivloer genoemd. Omdat een anhydrietvloer bestaat uit gips, zand en water heeft de vloer een grote buig- en treksterkte.

Meer informatie »

Meer informatie over schuimbeton en vloerverwarming en prijzen?

Vloerverwarming heeft niets dan voordelen.
Wilt u meer informatie over onze oplossingen met schuimbeton en vloerverwarming? Neem dan contact op met een van onze medewerkers.
Zij beantwoorden graag al uw vragen. En als u een offerte wilt, regelen ze dat natuurlijk ook graag voor u.

Neem contact op