Schuimbeton op facebook

Schuimbeton toepassingen

Schuimbeton is op veel verschillende manieren te gebruiken. Schuimbeton is verrassend veelzijdig!
Hieronder zetten we een aantal van deze toepassingen voor u op een rijtje.

Houten vloer vervangen

Is de bestaande houten vloer verrot of verzakt? Of wilt u meer comfort met een isolerende vloer op de begane grond? Onze renovatievloer is een perfecte oplossing als isolerende funderingsvloer. Lees meer over houten vloer vervangen door een renovatievloer.

Isolatie

We gebruiken schuimbeton vaak als isolatiemiddel. Door vloeren met schuimbeton te isoleren slaat u verschillende vliegen in een klap. U bespaart energie, houdt vocht beter weg uit uw huis en zorgt voor een aangenamere binnentemperatuur. Maar een andere grote veroorzaker van vochtproblemen kan ook worden aangepakt met schuimbeton: de kruipruimte.

Schuimbeton als fundering

Schuimbeton is uitstekend geschikt als fundering. Schuimbeton wordt gebruikt als funderingsmateriaal vanwege zijn lichte gewicht en goede isolerende eigenschappen. Daarnaast is schuimbeton vochtwerend en bestand tegen schimmel. Lees meer over schuimbeton funderingen.

Convectorput dichtmaken

Heeft u last van kou en vocht bij de convectorput?
Schuimbeton is een perfecte oplossing voor het vullen en isoleren van de convectorput. Lees meer over hetr dichtmaken van de convectorput met schuimbeton.

Renovatievloer van schuimbeton

Is de bestaande houten balkenvloer verrot? Wilt u uw houten balkenvloer renoveren met schuimbeton? Schuimbeton is een perfecte oplossing als isolerende renovatievloer. Lees meer over renovatievloer voor houten balkenvloer vervangen met schuimbeton.

Isoleren van de kruipruimte

Zowel vocht en tocht kunnen erg vervelend zijn. Koude voeten, schimmel en waterschade zijn enkele van de vervelende gevolgen van teveel vocht in of onder de vloer. Door de kruipruimte met schuimbeton te isoleren hebt u hier geen last meer van: de vochtwerende kwaliteit van schuimbeton zorgt ervoor dat het vocht onder de woning blijft.

Het isoleren van de kruipruimte met schuimbeton is ook nog eens goed voor de portemonnee. U bespaart namelijk veel energie met een goed geïsoleerde kruipruimte. Dit komt doordat uw woning beter warm blijft, en u dus minder snel de verwarming weer aan hoeft te zetten.

Afwerken met een sneldrogende cementdekvloer

De sneldrogende cementdekvloer is na 24 uur alweer beloopbaar, en na 3 dagen belastbaar.
Schuimbeton kan ook heel goed in combinatie met een sneldrogende cementdekvloer.

Uitvulmateriaal

Doordat schuimbeton zo licht is, gebruiken we het ook vaak voor het uitvullen van vloeren. Hierdoor kan, in vergelijking met andere materialen, behoorlijk worden bespaard in het gewicht. Ook is het een goed alternatief voor bijvoorbeeld EPS Tempex (piepschuim). Want ten opzichte van piepschuim heeft schuimbeton verschillende voordelen: het waait niet weg en is makkelijker aan te brengen rond bijvoorbeeld heipalen.

Vulling rondom zwembaden

Zwembaden liggen natuurluik gedeeltelijk onder de grond, en daardoor komt de temperatuur hier vaak niet boven de 10 graden uit. Om het zwemwater op een aangename temperatuur te houden moet het zwembad goed geïsoleerd worden. Schuimbeton is ook hier uitstekend geschikt voor.

Dakafschotlaag

Een dakafschot is het schuinaflopende gedeelte van een plat dak, om regenwater goed af te kunnen voeren. Schuimbeton is een uitstekend product om de dakafschotlaag te creëren. Schuimbeton isoleert goed, maar is wel zo licht dat het je dak zo min mogelijk belast.

Vloerverwarming

De hele winter door lekker warme voetjes binnen, wie wil dat nou niet? Vloerverwarming zorgt voor een uitstekend binnenklimaat, het hele jaar door. Want ook in de zomer is uw vloerverwarming te gebruiken: dan maakt u het lekker koel binnen.

Schuimbeton met vloerverwarming

Schuimbeton is de ideale fundering voor vloerverwarming. Doordat de schuimbetonvloer een isolerende werking heeft, kan de warmte nog beter de afwerkvloer verwarmen. Schuimbeton met vloerverwarming is de ideale combinatie voor comfort.

Wat kost schuimbeton?

Bent u aannemer?
Bereken direct de kosten voor uw project met schuimbeton.

Meer informatie over schuimbeton storten en prijzen?

Schuimbeton is verrassend veelzijdig. Er zijn vele werken waar schuimbeton toegepast kan worden.
Wilt u meer informatie over schuimbeton? Neem dan contact op met een van onze medewerkers.
Zij beantwoorden graag al uw vragen. En als u een offerte wilt, regelen ze dat natuurlijk ook graag voor u.

Neem contact op

Schuimbeton met vloerverwarming en afwerkvloer

Woodstock vloeren B.V. levert naast het schuimbeton product ook compleet afgewerkte vloeren inclusief vloerverwarming.
Deze complete vloeren hebben schuimbeton als isolerende fundering.

Anhydriet gietvloer

Anhydriet gietvloer

Een anhydriet gietvloer is een gipsgebonden dekvloer. Deze gietvloer wordt ook wel een vloeivloer genoemd. Omdat een anhydrietvloer bestaat uit gips, zand en water heeft de vloer een grote buig- en treksterkte.

Meer informatie »

Woonbeton

Woonbeton

Voor een robuuste, industriële betonlook in uw interieur, leveren wij ook een zogenaamde woonbeton vloer. De woonbeton vloer is een kant en klare afgewerkte toplaag waarop u direct kunt wonen.

Meer informatie »

Vloerverwarming

Vloerverwarming

Vloerverwarming en beton zijn uitstekend met elkaar te combineren. Een energiezuinige oplossing, welke in de zomer ook voor verkoeling kan zorgen. Verwarming zonder radiatoren voor meer woonruimte.

Meer informatie »