Kruipruimte isolatie creëert warmtecomfort in je woning. Doordat de warmte niet uit de ruimte verdwijnt gaat je energierekening flink omlaag. Om een kruipruimte te isoleren gebruiken we een combinatievloer. De Woodstock combinatievloer bestaat uit het volgende:
Er zijn verschillende manieren om de kruipruimte van een woning te isoleren. Hoe een kruipruimte wordt geïsoleerd, is afhankelijk van de kruipruimte zelf. Allereerst is een kruipruimte inspectie nodig om te weten hoe de kruipruimte eruitziet.
De kruipruimte is een ondiepe ruimte onder de vloer van de begane grond die in de ideale situatie tussen de 40 en de 80 cm hoog is. Maar er zijn ook kruipruimtes van slechts 10 cm hoog of met bijvoorbeeld 35 cm ruimte tussen de grond en de onderkant vloer.
Het is niet gezegd dat de kruipruimte onder uw woning een doorlopende ruimte is. Voordat u kunt gaan isoleren is het nodig om te weten of er een onderverdeling is in de ruimte van de kruipruimte. Het kan zijn dat de kruipruimte opgedeeld is in vakken. In dat geval zult u elke ruimte afzonderlijk moeten isoleren.
Door kruipruimte isolatie blijft de warmte beter in de woning hangen. Ongeveer 20% van de warmte die in een huis gestopt wordt, gaat verloren als de kruipruimte niet geïsoleerd is. Door de kruipruimte te isoleren krijgt optrekkend vocht vanuit de bodem geen kans. Hierdoor voelt de vloer warmer aan en is er geen tocht meer over de vloer. Ook koude voeten behoren dan tot het verleden.
Door de kruipruimte te isoleren wordt het warmteverlies in de woning beperkt. Minder warmteverlies betekent meer warmte die in de woning blijft hangen en dus is minder aanvoer van nieuwe warmte nodig. De cv-ketel of warmtepomp hoeft minder energie te produceren waardoor het energieverbruik lager is. Dit resulteert in een lagere energierekening.
We hebben de kosten voor het isoleren van de kruipruimte overzichtelijk voor u op een rijtje gezet.
U kunt zelf de prijs berekenen of een offerte op maat aanvragen.
Wilt u meer informatie over het isoleren van uw kruipruimte? Neem dan ook contact op met een van onze medewerkers.
Zij beantwoorden graag al uw vragen.
Offerte kruipruimte isolatie Aanvraag kruipruimte inspectie Neem contact op
Huisstofmijt voelt zich prettig in een wat kouder en vochtiger klimaat. Door kruipruimte isolatie toe te passen is de vloer niet langer een geschikte plek voor de huisstofmijt. Deze zal dan ook niet overleven bij een goed geïsoleerde vloer.
Kruipruimte isolatie wordt ook vloerisolatie genoemd. Hiermee wordt bedoeld dat de isolatie wordt aangebracht tegen de bovenkant van de kruipruimte oftewel de onderkant van de vloer. De koude en vocht die vanuit de bodem optrekken raken als eerste de isolatielaag en zullen niet door kunnen trekken in de vloer.
Bij bodemisolatie is op de grond of op de aarde de isolerende laag toegepast. Tussen de isolatie en de onderkant van de vloer is sprake van een luchtlaag. Deze lucht is koud en zal de koude doorgeven aan de onderkant van de vloer, waar dus geen isolatiemateriaal tegenaan zit. Bij bodemisolatie zal de onderkant van de vloer nog steeds koud blijven. Hierdoor is bodemisolatie minder effectief dan vloerisolatie.
Er is een grote verscheidenheid aan materialen die toegepast kunnen worden als kruipruimte isolatie. Een opsomming van een aantal mogelijkheden:
Een kruipruimte isoleren met schuimbeton is heel erg duurzaam.
De eiwitten die gebruikt worden zijn dierlijke eiwitten.
Dierlijke eiwitten zijn goed, milieuvriendelijk, afbreekbaar, het lost op, blijft niet hangen, en er worden niet zoals palmolie, bossen voor gekapt.
Het duurzame schuimbeton van Woodstock is 100% biologisch afbreekbaar.
Mocht de woning over 30 of 40 of 50 jaar gesloopt worden, dan is schuimbeton eenvoudig te recyclen.
Het kan makkelijk verpulverd worden tot zand en het kan in allerlei soorten bouwmaterialen gebruikt worden.
Een ander groot voordeel is dat de Woodstock schuimbeton isolatie door energie zuinige machines wordt gemaakt.
Deze machines draaien niet op dieselmotoren maar werken op duurzame stroom van zonnepanelen.
Het water dat we gebruiken nemen we niet mee en we slepen ook geen groot dieselaggregaat en zware materialen mee.
We rijden juist met zo min mogelijk gewicht over de weg.
De auto zetten we bij u voor de deur.
De auto voeden we dan met stroom vanuit woningen die stroom opwekken met zonnepanelen die op de daken liggen.
Daarmee creëren we een duurzame werkomgeving. Woodstock is de enige aanbieder van kruipruimte isolatie die op deze manier werkt!
Bij het isoleren van de kruipruimte zijn er 3 situaties denkbaar:
Heeft uw woning een houten vloer, is de kruipruimte goed toegankelijk en is de vloer nog in goede staat, dan kunt u ervoor kiezen zelf de isolatie aan te brengen. Een houten vloer heeft balken aan de onderkant. Tussen deze balken kan vrij eenvoudig isolatiemateriaal aangebracht worden. Isolatiemateriaal wat hier goed kan worden toegepast is bijvoorbeeld glaswol, steenwol of minerale wol. Dit materiaal is makkelijk te verwerken, is eenvoudig op maat te maken en kan tussen de balken geklemd worden.
Heeft u een houten vloer en een wat vochtige kruipruimte dan bestaat de kans dat de vloer is gaan rotten. Dit is zeker belangrijk om na te kijken voordat u isolatiemateriaal aan gaat brengen. Als blijkt dat de vloerdelen en balken zijn doorgerot of aan het rotten zijn, dan is het raadzaam om de gehele vloer te vervangen door een nieuwe vloer.
Een goede oplossing is dan het aanbrengen van schuimbeton. Dit heeft een goede isolerende werking en is makkelijk toepasbaar. Op het schuimbeton kan vloerverwarming worden aangebracht en een gietvloer als afwerkvloer. U heeft dan een vloer die toekomstbestendig is en goeie isolerende eigenschappen bezit.
Heeft u een houten ondervloer en kunt u de kruipruimte niet van onderaf bereiken, dan is het mogelijk om deze vloer toch te isoleren. U kunt er dan voor kiezen om elke meter een plank weg te halen. Vervolgens legt u folie op de bodem van de kruipruimte zodat het isolatiemateriaal schoon blijft. Dan brengt u het isolatiemateriaal tussen de vloerplanken aan waarna de vloer weer dichtgelegd kan worden.
U kunt er ook voor kiezen om de vloer volledig weg te halen en een compleet nieuwe vloer te leggen. Dit is ook afhankelijk van de staat van de ondervloer want in het geval van een rotte ondervloer adviseren wij u sowieso om een volledig nieuwe vloer aan te brengen.
Heeft u een betonvloer, dan kunt u isolatiemateriaal tegen de onderkant van deze vloer aanbrengen. Welk materiaal u hiervoor kiest is afhankelijk van de gewenste isolatiewaarde en eventueel beschikbare ruimte.
Bij een betonvloer is het niet mogelijk om materiaal te klemmen, omdat een betonvloer geen balken heeft. In dit geval is het beter om het isolatiemateriaal te lijmen of te ankeren. Geschikt isolatiemateriaal is dan materiaal dat bestaat uit platen zoals EPS, PIR, of XPS.
Bij een zeer vochtige kruipruimte, dat wil zeggen dat er een laagje water in de kruipruimte staat, kunt u het beste de kruipruimte isoleren met isolatiechips. Isolatiechips zijn vochtbestendige vlokken - of chips - van polystyreen. Polystyreen is bij veel mensen bekend onder de naam piepschuim. Deze isolatiechips blijven drijven op het water waardoor er een afgesloten laag ontstaat. Zij houden het vocht tegen en voorkomen dat de onderkant van de vloer in aanraking komt met water. Uiteraard is het nog beter om te zorgen dat er helemaal geen water meer in de kruipruimte kan komen maar dat kan niet in alle gevallen vermeden worden.
Uw kruipruimte is droog en u wilt bij voorkeur de kruipruimte aan de onderkant van de vloer isoleren maar u heeft onvoldoende ruimte om te kunnen manoeuvreren. In dat geval zou u de kruipruimte uit kunnen laten graven tot u de gewenste ruimte heeft om isolatiemateriaal tegen de onderkant van de vloer aan te brengen of op de bodem van de kruipruimte als bodemisolatie.
Heeft u wel een kruipruimte maar is deze niet toegankelijk, dan kunt u zelf een luik maken of laten maken. Dit geldt ook als de kruipruimte verdeeld is in verschillende ruimtes. Elke ruimte zal dan zijn eigen toegangsluik moeten krijgen.
Het is van groot belang dat de kruipruimte geventileerd wordt. Let er dus op dat bij het aanbrengen van de vloerisolatie de ventilatieopeningen open en toegankelijk blijven. Als de kruipruimte niet kan ventileren zal vocht neerslaan en kunnen er vochtproblemen optreden.
Gaat u de vloer isoleren zorg dan dat ook de spouwmuur geïsoleerd wordt. Tussen de geïsoleerde kruipruimte en de spouwmuur ontstaat anders warmteverlies bij de aansluiting tussen de vloer en de muur.
Bij de isolatie van de kruipruimte moeten ook de aansluitingen met de vloer en doorvoer van de leidingen goed geïsoleerd worden.
In het kader van het verduurzamen van de woningen in Nederland heeft de overheid subsidiemaatregelen in het leven geroepen. Op de website over de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunt u nakijken welke isolatiemaatregelen in aanmerking komen voor subsidie en onder welke voorwaarden dit kan. Het kan verstandig zijn om meerdere isolerende maatregelen met elkaar te combineren denk bijvoorbeeld aan vloerisolatie en dakisolatie of vloerisolatie en isolerend glas.